Advocaat Familierecht Rotterdam

Mr. J. Demeris, gespecialiseerd advocaat familierecht te Rotterdam. Familiebetrekkingen, Personen en Bevoegdheden. Afstamming, Geboorte, Huwelijk, Echtscheiding.

 

Zoekt u een advocaat familierecht in Rotterdam?

Als advocaat familierecht te Rotterdam die dagelijks te maken heeft met rechtszaken aangaande personen- en familierecht is Demeris advocatuur een veel gevraagd raadskantoor. Wij staan u op professionele terzijde met raad en daad en beschikken daarnaast over de kwaliteiten ons objectief te verplaatsen in uw zaak. U als cliënt komt bij ons altijd op de eerste plaats. Samen met u zoeken we naar de beste oplossingen en leggen u in begrijpelijke woorden uit wat uw rechten en plichten zijn. Onder personen- en familierecht vallen alle zaken die betrekking hebben op afstamming, geboorte, huwelijk, echtscheiding en het ontbinden van geregistreerd partnerschap. Ondanks dat het erfrecht ook tot het familierecht behoort, wordt dit meestal als een apart rechtgebied beschouwd.

 

Zaken die onder familierecht vallen

Wetten zijn voortdurend in beweging en worden door ons als advocaat familierecht in Rotterdam nauw op de voet gevolgd. Een van de laatste belangrijke wijzigingen van de afgelopen jaren bijvoorbeeld is de invoering van het ouderschapsplan. Het uitgangspunt bij deze wet is gelijkwaardig ouderschap, ook na de ontbinding van de relatie. Zaken die eveneens onder personen- en familierecht vallen en waarvoor u ook bij ons voor terecht kunt zijn:

 

- Echtscheiding en ontbinding van geregistreerd partnerschap

- Boedelverdeling tussen (ex)partners en/of erfgenamen 

- Wijzigingen huwelijkse voorwaarden

- Bijstandsverhaalzaken en alimentaties

- Omgangsregelingen en gedragsvoorzieningen

- Erkenning en ontkenning vaderschap

- Adoptie

- Naamswijziging

- Leerplichtzaken

- Ontzetting van ouderlijk gezag

- Zaken met betrekking tot psychiatrische opname

 

Preventief en praktisch juridisch advies

De meeste zaken in familierecht waarbij men ons inschakelt hebben betrekking op echtscheidingsprocedures. Juist op het moment dat communiceren tussen beide partners moeizaam verloopt of soms helemaal niet meer mogelijk is, moeten er bindende afspraken gemaakt worden. Als anticiperend advocaat in familierecht te Rotterdam zien wij het al onze eerste taak goede notie te nemen van uw verhaal. Vervolgens leggen wij u de proceduremogelijkheden voor en welke gevolgen deze met zich meebrengen. Mocht het nodig zijn kunnen wij op zeer korte termijn noodvoorzieningen regelen met betrekking tot een straatverbod, gezagregeling of alimentatie. Indien u besluit gebruik te maken van de diensten van Demeris advocatuur bent u er zeker van dat u een advocatenkantoor inschakelt dat:

 

- over gedegen procedure-ervaring beschikt op het gebied van familierecht

- tot in de kleine lettertjes kennis heeft van het familierecht

- in staat is tot het creëren van een constructieve onderhandelingssfeer

- zich objectief verplaatst in uw zaak

- houdt van een snelle dynamische aanpak

- betaalbare tarieven hanteert


Wij behartigen tevens de belangen van cliënten op basis van gefinancierde rechtshulp. Meer informatie over deze vorm van rechtshulp vindt u op http://www.rvr.org/

Voor deskundig advies of juridische ondersteuning van Mr. J. Demeris, advocaat familierecht in Rotterdam aangaande een (echt)scheiding of andere familie kunt u een afspraak maken met ons kantoor.


Neem contact op
advocaat in schakelen

Heeft u nog vragen?

Neem contact op