Echtscheidingsadvocaat Rotterdam

Demeris advocatuur, uw echtscheidingsadvocaat in Rotterdam. Meester in het behalen van de beste resultaten. Ook voor preventief en praktisch juridisch advies. 

 

Opzoek naar een echtscheidingsadvocaat in Rotterdam?

Alsof het verbreken van een langdurige relatie gevoelsmatig al niet ingrijpend genoeg is komen er ook nog eens een hoop zakelijke en gerechtelijke zaken bij om de hoek kijken. Als echtscheidingsadvocaat voor Rotterdam en omstreken staat Demeris advocatuur u in het scheidingsproces bij met juridische raad en daad. Afhankelijk waarin u en uw (ex)partner nog met elkaar kunnen communiceren, kijken we met u naar de beste manier van ontbinding van het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dat kan op de volgende manieren. 

 

·       Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. Hierbij bent u beiden in staat het eens te worden over de (gevolgen van de) scheiding en de bijbehorende verdeling. U kunt volstaan met een enkele advocaat. 

·       Echtscheiding op tegenspraak: Communicatie tussen u en uw (ex)partner is, door de ophoping van emoties, vrijwel onmogelijk geworden en u dient eenzijdig een verzoek tot echtscheiding in. 

 

Wat komt er bij een scheiding kijken?

Met alleen het van rechtswege ontbinden van een huwelijk of het geregistreerd partnerschap bent u er nog niet. Indien er gezamenlijke kinderen zijn bent u namelijk wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te laten stellen. Dit dient samen met het convenant, een verzoek tot ontbinding van het huwelijk of het geregistreerde partnerschap, aan de rechtbank te worden voorgelegd.  Als ouders blijft u, indien niet anders wordt beslist, beiden verantwoordelijk voor de kinderen. Uw echtscheidingsadvocaat in Rotterdam berekent tevens voor u de kinderalimentatie. 

 

Wanneer blijkt dat u of uw (ex)partner na de scheiding onvoldoende inkomsten heeft, verplicht de Nederlandse wet diegene die het hoogste inkomen geniet tot het betalen van partneralimentatie. De behoefteberekening geschiedt op basis van het gezinsinkomen ten tijde van de verbintenis en de berekening ervan behoort ook tot onze taak. In de alinea hierboven noemden we al het convenant. Dit is een document dat wij eveneens voor u opmaken. In het convenant worden alle afspraken vastgelegd die te maken hebben met de financiële gevolgen van de scheiding of de ontbinding van het geregistreerd partnerschap. 

 

Indien u bij een echtscheiding of een verbreking van een geregistreerd partnerschap besluit gebruik te maken van onze diensten bent u er zeker van dat u een advocatenkantoor inschakelt dat: 

 

·       over gedegen procedure-ervaring beschikt 

·       tot in de kleine lettertjes kennis van het echtscheidingsrecht heeft 

·       in staat is een constructieve onderhandelingssfeer te creëren 

·       zich objectief kan verplaatsen in uw zaak 

·       houdt van een snelle dynamische aanpak 

·       betaalbare tarieven hanteert 

 

Wij behartigen tevens de belangen van cliënten op basis van gefinancierde rechtshulp. Meer informatie over deze vorm van rechtshulp vindt u op http://www.rvr.org/ 

 

Voor deskundig advies of juridische ondersteuning van Mr. J. Demeris, echtscheidingsadvocaat in Rotterdam maakt u het best eerst een telefonisch een afspraak.  

 

Huurrecht advocaat te Rotterdam die geen enkel huurconflict van woning of bedrijfsruimte uit de weg gaat. Demeris Advocatuur focust zich volledig op uw belang. 


Neem contact op
advocaat in schakelen

Heeft u nog vragen?

Neem contact op